Джорджо Армани отвoри на 23 юни онлайн бутик. Той предлага възможност на живеещите в Европа да купуват мъжките и дамските колекции, които се продават в традиционните магазини на Emporio Armani.

„Днес пазаруването по интернет е нов метод за реализирането на покупки от все по-голям брой клиенти. През 2000 година лансирах първия си магазин онлайн в Съединените щати и с течение на годините си дадох сметка, че се увеличава извънредно интересът към този алтернативен начин на пазаруване. Миналата година открихме магазин онлайн  и на Emporio Armani в Съединените щати, след което констатирахме непрекъснато нарастване на интереса“, каза за италианските медии Джорджо Армани.

От магазина онлайн на Армани ще бъде възможно да се разтовари и ревюто на дизайнера за колекцията пролет-лято 2009, както и серия интервюта с приятели на Армани, сред които Дейвид Бекъм, Джош Хартнет, Такеши Канеширо, световната шампионка по плуване Федерика Пелегрини и др.

През 2006 Армани беше първият дизайнер, който се обърна към интернет, за да доближи до него елитарния свят на модата haute couture, предавайки директно ревюто си на висша мода Giorgio Armani Prive’.

Новият сайт на Армани е разделен на две части – Shop Online и Experience. В първата част могат да се пазаруват дрехи и аксесоари от мъжките и дамските колекции, а във втората част могат да се гледат онлайн ревютата на стилиста, както и различни рекламни кампании.

prontosofia.com