Сватбените фотосесии са начин да увековечим едно от най-важните събития в живота ни. За да се случи това, трябва предварително да организираме снимките, за да останем разочаровани в последния момент. Една малка подсказка: ако сте в началото на организацията на сватбата, помислете кога искате да бъдат снимките и колко време ще ви отнемат (особено ако са на деня на сватбата, непосредствено преди церемонията). Разбира се, не без значение е и фотографът. Изберете го внимателно.

Какво ни е нужно за интересна сватбена фотосесия?

– добро настроение
– чудесен професионалист фотограф
– красиви места, където да сбъднем мечтите си, превръщайки ги в спомени.

Кои са най-популярните места за сватбени фотосесии?

Безспорно, традиционно много хора избират да направят сватбените си фотосесии сред природата. В това няма нищо лошо, стига времето да позволява. За да е разнообразна фотосесията за сватбата, е нужно снимките да са на различни места. Тук може да намерите списък с много добри идеи за места за сватбена фотосесия в страната.

Също така не е без значение и какви са вашите предпочитания за историята, която ще създадат снимките.
Какво очаквате от тях? Да бъдат по-традиционни, или по-закачливи. След като си изясните какво точно искате, е хубаво да ги споделите с фотографа. Като творец, той ще ви помогне да се почувствате комфортно и няма да усетите кога сте приключили с фотосесията.

Предлагаме ви няколко свежи идеи за това къде да направите сватбената си фотосесия, в случай че времето не позволява открити снимки, или пък искате по-разчупени.

Идеи за сватбени фотосесии

Сред природата
В парка, градината, на морето, на нивата – всички тези места са идеални особено през деня, когато светлината е подходяща и снимките ви стават истинска магия. Съветваме ви да не се ограничавате до сватбени снимки само сред природата. Направете си и такива на закрито, нестандартни и забавни. Така ще имате интересни спомени.

wedding-photo

Градски
Все по-модерни стават градските сватбени фотосесии. Идеи за такива има много: от шаферките, носещи булката през някои оживен булевард до мъжката компания, която не дава младоженеца. Друга често срещана идея е на мост или паметник или от високо, а зад младоженците да се простира част от града. Колкото по-непринудени са снимките ви, толкова по-добре за вас – ще имате невероятни спомени. Експериментирайте! Направете си една незабравима сватбена фотосесия с много смях и забавление с най-близките ви хора.

outdoor-wedding-photo

Вкъщи
Вкъщи може да означава „в хотела“, където ще бъде сватбата, ако това е на морето, в планината, или на друго място. Снимките на закрито също имат своя чар. Интересни кадри са например, как шаферките помагат на булката да се приготви, опитите на младоженеца и кума да отвлекат булката, разбивайки врата и др. Важен е моментът и неговото запечатване за вечността.
Съвет: направете колкото може повече снимки, а после отсейте тези, които ви допадат. Ще се изненадате колко интересни и непринудени кадри е хванало опитното око на фотографа.

Прекрасни снимки от Бургас на сватбеното тържество на Аманда и Дани

Прекрасни снимки от Бургас на сватбеното тържество на Аманда и Дани

Роклята, обувките и всичко останало
Снимки на роклята, обувките и всичко останало, свързано със сватбата, са почти задължителни за вашата фотосесия. Те имат своята роля във вашата любовна история. А тя е – да пазят емоцията жива и да разказват истории без думи.

wedding-style

Ретро
Ако сте по-ексцентрична и нестандартна натура, може би ще ви допадне идеята на сватбените снимки да има трактор например, или нещо друго. Черно-белите снимки са също актуални при сватбената фотосесия, защото акцентират върху двойката, а не толкова над интериора.

retro-wedding-photo

Емоционални и закачливи
Снимки с приятелката от детството, която целува булката и дава благословията си, или пък такива със семейството, са едни от най-интересните, защото съхраняват емоцията на предстоящото събитие. След време ще ги гледате с умиление, припомняйки си незабравимия ден на вашата сватба.

Каквито и снимки да изберете за вашата сватбена фотосесия, нека те бъдат белязани с много усмивки и споделено щастие.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook