Всяка страна има свои традиционни ястия, с които впечатлява жителите и гостите си. Има много претенденти за „страна с най-добрата храна“, но определено всеки човек има различни фаворити и предпочитания. Сигурно сте чували израза „кулинарен туризъм“. Определено има хора, които обичат да обикалят света, за да опитват нови вкусотии. Foodpanda, направи проучване сред гастрономи, кои са държавите с най- вкусна храна.

1. Италия – определено фаворит е тази романтична страна, в която може да хапваме най- вкусната пица, паста и сладолед.

2. Франция – фуа гра, топло изпечена багета, ароматни пилешки късчета и кроасани са само малка част от нещата, които ни връщат във Франция.

3. Индия – Индия е страната на подправки. Всичко, което бихте консумирали там е толкова ароматни и вкусно.

4. Япония – Традиционната кухня се основава на ориз и супа Мисо. Сушито е нещото, което привлича всеки любител на сурова риба и ориз.

5. Испания – испанската храна е колоритна, ароматна, вкусна. Гаспачо, паеля, мариенда и много танци, ви очакват там.

6. Мексико – Мексиканската кухня е взела много от испанската, но в много по-лют вариант. Там чилито е на почит и присъства във всяко ястия.

7. Гърция – В „страната на боговете“ ще се насладите на истинско изобилие от добре приготвена морска храна. Калмари и октопод, с малко дзадзики ще направят почивката ви там много приятна.

8. Тайланд – тайландската храна определено не е всеки вкус и европейците не са и фенове, но все пак събра достатъчно много гласове да влезе в топ 10.

9. Китай – Китайската храна съчетава сладкото и киселото. Това е една от най- любимите кухни на българина.

10. Америка – Това е страната на бургерите и пържените картофи, които определено имат своите фенове по света.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook