Треска за пазаруване и най-високата активност в интернет търговията в годината предстои този уикенд. Black Friday (Черен петък) – традицията за големите намаления в последния петък на ноември в САЩ се пренася все по-успешно на международните пазари. И това се дължи на факта, че „сделките“ са по-добри, когато всички – от електронните, през мебелните, та до модните марки, предлагат екстремни намаления на цените си.

Естествено, и българските търговци на дребно все по-упорито се борят да повишат продажбите си и да спечелят клиенти преди началото на коледния сезон. Според статистика на технологичната компания RTB House от ноември 2015*, онлайн продажбите у нас се покачват със 128% по време на Black Friday (Черен петък) – 58% по-висок ръст от обичайните 70% в останалите анализирани пазари.

Черен петък, Черен петък 2016, Черен петък България, черен петък 2016 дата, черен петък технополис, черен петък емаг, Black Friday, Black Friday България,  Черен петък статистика, Черен петък кога, Черен петък пазаруване, Черен петък лудост, Черен петък стоки

Събраните данни от инструментите за ретаргетиране, развити от компанията сочат, че и крайният трафик на уебмагазините у нас скача с 40% при средни стойности около 30% по време на Black Friday-уикенда.

Анализите, направени от международните експерти от RTB House на над 40 пазара сочат, че Black Friday (Черен петък) не е просто един ден на разпродажби, а генериран импулс, от който могат да зависят и много по-дългосрочни резултати в търговията.

„Ако търговците предложат най-добрите онлайн сделки, точно когато клиентите ги търсят, шансът марката да постигне разпознаваемост и имиджово позициониране е много по-голям. Особено ако се ползват реклами, предназначени и индивидуално насочени към конкретни потребители. Това е най-мощният инструмент за поощряване на покупките от страна на най-важните посетители и за максимизиране възвръщаемостта на инвестицията.“ – съветва регионалният мениджър на RTB House Каталин Емилиан.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook