Ако ви се налага да наемете кола под наем в Чужбина или в България има доста неща, които да предвидите и вземете под внимание. Най-важните неща ще се опитаме да ви предложим в тази статия, като това би ви спестило и доста грешки, както и средства за един начинаещ. Наемането на кола е изключително просто нещо на пръв поглед, но ето за какво да внимавате!

• Компании предлагащи услугата коли под наем – добре е ако сте решили да наемете кола, да ползвате услугите на утвърдени големи и средни компании в тази сфера. Следните компании са именно такива – Sixt; Budget; Europcar; Avis; Hertz; Top Rent a Car. Всички те имат сайтове и множество офиси за вземане на коли под наем разположени на ключови локации в страните, в които оперират.

• Какво да очаквам от компаниите даващи коли под наем – добре е избраната от вас фирма за даване на коли под наем да предлага следното: добре развита мрежа от пунктове за вземане/връщане на колата; сравнително нови автомобили; денонощна поддръжка; стандартни правила за ползване (зависят от страната на наемане); средна цена за отдаване под наем според пазарната ниша и високо ниво на обслужване и сервиз.

• Коли под наем офиси – те могат да бъдат физически базирани или само виртуални такива. Ако са физически, то често са разположени в центровете на големите градове, хотели и по летищата. Виртуалните компании изпращат по свои сътрудници, колата която предварително сте поръчали. По изгодно е като цена да резервирате кола под наем предварително в сайта на избраната от вас компания!

• Сайтове за самолетни билети и авиокомпаниите – те обикновено дават добри оферти за наемането на кола, но често пъти цената е оскъпена и е доста по-висока от обявената в сайта. Това е поради процента, който слагат върху цената на фактическото наемане.

• Стойност на наема – тя зависи от времето, за което наемате автомобила. Колкото по-дълъг е срока, толкова по-евтин е наема. Ако вземете и върнете колата от различни места стойността също се оскъпява. Възрастта и стажа на водача са част от образуването на цената за наемане.

Има и още доста неща, като застраховки, втори водач на автомобила, GPS система, пресичането на граници и други с които да се запознаете при наемане на кола под наем, но това в друга статия.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook