Вие сте в разцвета на своите сили, здрави сте, живеете живота, за който винаги сте си мечтали – имате прекрасно семейство, добра работа и къща с кучешка вратичка във вратата на терасата. Вероятно дори и не се и замисляте, че това може някога да се промени, тъй като намирате себе си за господар на своето време.

Пропускате обаче един важен факт – никога не знаем какво може да ни поднесе утрешния ден. Нужни са само няколко секунди, за да се преобърне живота ни на 180 градуса.

Осъзнавате това и започвате да търсите най-адекватния начин да опазите своето здраве. Здравната каза обаче не ви се струва надеждна, тъй като нейните шефове се сменят по-бързо и от треньорите на националния ни отбор по футбол.

Най-добрият ви вариант определено е сключване на застраховка „Живот“.

Ако дотук сме успели да ви накараме поне да се замислите, то ще ви дадем още пет причини, които да ви убедят, че никога не е лошо да се подсигурим, като застраховаме живота си.

1. Децата ви разчитат на вас
Помислете какво би се случило с децата ви, ако с вас неочаквано се случи нещо. Техният живот ще се промени напълно – както в емоционално отношение, така и във финансово. Застраховката „Живот“ не само може да осигури обучението на вашите наследници.

2. Покриване на заеми и ипотеки
Представете си, че изведнъж поради заболяване или инцидент загубите трудоспособност, а вече сте изтеглили огромен кредит или сте направили ипотека, за покриването на които разчитате единствено на своята заплата. Тук на помощ идва именно застраховката „Живот“. Тя ще покрие вашите отговорности и така ще си спестите много излишни нерви и ядове.

3. Ниски вноски за младите хора
Ако сте млад човек, който не страда от заболявания, трудоспособен е, рядко пие, не пуши и всичко му е наред, то най-вероятно застрахователното дружество ще ви постави оценка на клиент, който има нисък процент на риск. По този начин ще имате възможността да се възползвате от много по-изгодни цени и условия. Докато колкото по-дълго отлагате сключването на застраховката „Живот“ във времето, толкова повече ще се увеличава цената й. За това ви съветваме да подсигурите бъдещето си още сега.

4. Осигуряване на допълнителна пенсия
Всички знаем, че днес, за да получите нормална пенсия, ви е нужен огромен обем стаж, който често се оказва трудно постижим. В този случай застраховката „Живот“ е най-далновидното ви решение. А най-хубавото е, че когато настъпи датата на падежа на полицата вие сами можете да вземете решението дали парите ви да се изплатят на куп или да ги получавате на рента в някакъв интервал от време.

5. Спестяване на данъци
Всъщност това е една от най-популярните и логични причини, заради която хората си правят застраховка „Живот“. Общо взето, плащанията по полицата държавата признава за разход, ако те не са по-големи от 10% от вашия облагаем доход. Тоест – ако взимате 1000 лв. заплата, от които 100 лева давате за застраховката си „Живот“, то от заплатата ви обложени ще бъдат само 900 лв. и така вноската ви на месец ще е около 80 лв. и ще си спестите цяла двайсетачка.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook