Стресът представлява цялостна нервнофизиологична реакция на организма на определени физически, психически, здравословни и други дразнения.
Всеки добре познава най-честите прояви на стреса – пресъхнало гърло, потни длани, мускулно напрежение… Билковите чайове са една от най-добрите естествени терапии.

Чай Кава Кава
Този чай е много популярен на Хавай. Смята се, че той има успокояващ ефект. Неговата приемане помага за намаляване на стреса, защото има благоприятно действие върху нервната система.

Чай от лавандула
Консумацията на чай от лавандула спомага за намаляване на болката, препоръчва се при респираторни проблеми, подпомага кръвообращението. Ароматът му ще ви помогне да се чувствате приятно и уютно. Той помага да поддържате един добър баланс и да не давате превес на стреса и напрежението.

Чай от пасифлора
Чаят от пасифлора ще ви помогне да спите по-добре, да регулирате високото кръвно налягане и да се чувствате по-спокойни. Прилага се при борбата със стреса, депресията, менопаузата и менструалните неразположения. Не трябва да се пие от бременни жени.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook