Независимо дали бременността е желана или не може да я познаете още в началото. Във всеки от двата случая е добре да знаете какви са първите признаци. Тялото изпраща сигнали на бременната жена. Вслушайте се в себе си, за да научите дали не сте бременни.
Ето и ранните признаци на бременността:

Липса на менструация. Това е първият и основен признак. Не трябва да го приемаме за сигурен, защото това може да е и симптом на здравословен проблем.

Променящи се вкусове. Бързо променящи се вкусове. Сладко или солено. Ясен знак, че тялото има нужда от определени вещества.

Повишено чувство за мирис. Счита се за сигурен признак на бременност. Този дар от природата е запазен във времето. В такъв уязвим период като бременност една жена трябва да разчита на сетивата си, за да избегне различни опасности.

Повишена базална температура. След оплождането, хормонът прогестерон се освобождава, което покачва базалната температура. И ако се поддържа висока за по-дълъг период от време, може да показва бременност.

Чувствителност на гърдите. Неприятните болки в гърдите, увеличаването на бюста и потъмняването на зърната са белези за сериозни хормонални промени в тялото на жената. Тя се готви да стане майка и се подготвя за хранене на бебето.

Гадене и неразположение. Това е добре известно състояние. Сутрешното гадене, безпричинната слабост, сънливост и отпадналост през деня – това може да бъдат признаци на бременност. Намалява нивото на кръвната захар, и поради това се променя състоянието на бъдещата майка.

Често уриниране е едно от нещата, които споделя всяка жена в това състояние. Органите през този период засилват своята дейност, защото работят като за двама души. Бъбреците са особено ефективни и то с напредването на бременността, поради увеличения приток на кръв към тазовата област.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook