Представителите на зодия Риби са чувствителни и не винаги в контакт с реалния свят, но когато става дума за хранене и поддържане на добра форма, те не само са стриктни, но и много последователни. Повечето хора, осъзнават че храната е основно лекарство и са изключително внимателни. Без никакво съвпадение те обичат да похапват „себеподобни” и са големи любители на морските дарове и всякакви други риби. От зеленчуците, определено консумират повече от тези в зелен цвят, например марули и краставици. Когато става дума за плодове, предпочитат пъпеш и диня.

Друга хранително-вкусова характеристика на рибите е, че обичат традиционните храни и ястия като рядко прибягват към експерименти. В случаите когато се наложи да готвят, обръщат повече внимание на вида и презентацията на храната, отколкото на вкуса и. Определено обичат да хапват в компания и да консумират леки алкохолни напитки.

Ето и любимите ястия:
Салати: Свежа салата с марули, краставици и репички или обикновена редена салата с домати и краставици.
Супи: Таратор. Представителите на тази зодия обичат леки и здравословни храни. Поради тази причина тараторът е една от любимите им супи.
Предястия: Определено биха се зарадвали на вкусни спаначени кюфтенца или плато с морски деликатеси. Много рядко биха си поръчали тежко месо или пържени картофи.
Основно: Обичат традиционни и леки български ястия. Биха хапнали с удоволствие Миш-Маш, Пълнени чушки или един хубав пълен шаран.
Десерт: Плодова салата или мелба с много плодове. Сладоледът е едно от големите изкушения на рибите.
Съвет: Пийте много вода и се научете да ядете по-бавно и да се наслаждавате на храната си.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook