Добре известен факт е, че Луната влияе на океани, реки, земното гравитационно притегляне. Луната оказва влияние и на водата, съдържаща се в човешкото тяло както и на апетита ни. Ако успеем да се съобразим с фазите на Луната и да се възползваме от нейната власт, можем да пречистим нашето тяло и да загубим някои друг излишен килограм. Има хора, докладвали за 3-4 изгубени килограма за 24 часа, по време на пълнолуние.

Почти през цялото човешко съществуване се говори за въздействието на Луната върху Земята и човешкото тяло. Някои учени смятат, че при пълнолуние се стимулира агресивно поведение и се обостря и нуждата ни от храна. Точно тогава обаче, тялото може да изгуби повече вода и трябва да се консумират повече течности и почти никаква храна, за да може да намалим телесното тегло. Ето защо и лунната диета е толкова разпространена по целия свят. Има два вида лунен режим- основен и разширен.

Основният план се състои от 24 часа, в които човек се отдава на пълен глад. Консумира се само вода.Така чистите токсините. Този режим се спазва при пълнолуние или новолуние. Разширеният режим включва допълнителни насоки за загуба на тегло, спрямо всички фази на луната. Например, периодът на намаляваща луна е най-доброто време за започване на диета. Тогава и апетитът ни е по-малък. Консумацията на нискокалорични храни е много подходяща през този период.

Обърнете внимание на фазите на Луната и как се чувства вашето тяло. Така и вие ще можете да разгадаете влиянието и ползите от лунния режим.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook