Китайската кухня е една от най-популярните в света. През последните десетилетия тя претърпява истински разцвет и става една от най-обичаните и сред малки и сред големи. Шанхай е символът на гурме кухнята, където може да хапнете най-добрите деликатеси. И тъй като Китай става все по-популярна дестинация, представяме Топ 5 на най-добрите ресторанти.

1. Ултравиолет – Това е най-добрият ресторант в Шанхай, където можете да опитате истински деликатеси, в които е съчетан стилът на традиционната и световна кухня. Името идва от ултравиолетовият десерт, който представлява желе в същия цвят.

2. Ресторант Джеси – Този ресторант илюстрира, това което се нарича шанхайско готвене. Тук ще намерите основно местни специалитети.

3. Комюн- Заема трета позиция, като интересното в него е начините, по които е представена храната. Всяко ястия е аранжирано в чинията така, че да показва различни форми

4. 58 Грил- Това бистро предлага прекрасни нови интерпретации на френските класически ястия. В него може да опитате отлични деликатеси от Франция, без да е необходимо да прелетите хиляди километри.

5. Ла Империал – Готвачите в този ресторант се фокусират основно върху „императорските” ястия. Тук ще се почувствате като истински членове на кралска династия като всеки един деликатес е поднесен с нужните почести и финес.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook