Малкият апартамент е уютен и симпатичен. При него от изключителна важност е правилното обзавеждане и подходящия декор, за да може да бъде и много удобен.

Смята се, че обзавеждане на малък апартамент е доста трудно, тъй като няма много място за всички неща, от които имате нужда.

Има изобилие от интелигентни начини да направим нашия малък дом да изглежда чудесно. Дори най-малкото жилище може да бъде удобно място за живеене, ако го подредим правилно. Всичко, което е нужно, е да изберем от някой магазин за мебели най-подходящите и да развихрим фантазията си.

Ето няколко вида мебели подходящи за малко жилище:

Диван
Двуместните дивани са подходящи ако мястото ни е ограничено и нямаме възможност да поставим модерен ъглов диван. Разнообразието при тях е голямо както от към форми, така и при цветовата гама. Купете го в ярък цвят, за да бъде акцент в помещението. Особено важно е да бъде разтегателен, за да може да го ползвате и като легло при необходимост.
Табуретки
При тях е важно да бъдат мултифункционални. Може да изберете такива, които могат да се присъединяват към дивана, така че да го правят по-голям. Други модели могат да се използват като ракли за прибиране на детски играчки или пък дрехи.
Холна маса
Добър избор е модулна холна маса. Тя е на принципа на познатите ни матрьошки. Модулната холна масичка представлява две или три малки масички, като по-малката се пъхва под по-голямата. Удобни са, защото при необходимост бързо и лесно може да стане голяма маса за повече хора.
Висока етажерка
Използването на високи мебели в малкия дом е добра стратегия, защото оползотворявате максимално пространството не само в широчина, но и във височина.

Тъй като в малките жилища няма много място за големи и нефукционални мебели важно е така да изберем обзавеждането, че да е удобно и всяко нещо да може да има повече от едно приложение в ежедневието ни.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook