Зад величествената си и властна осанка, представителите на зодия Козирог крият силна емоционалност и изключителна доброта и великодушие. Истината е, че те са и доста добри кулинари, както и ценители на добрата кухня. След направено изследване сред представители на зодията, представяме топ 5 на най-консумираните храни, които присъстват в менютата им.

Сред стоте анкетирани мъже и жени, смело можем да заключим, че Козирозите са месоядни. За повечето от тях, ястие без присъствието на месо в него е по-скоро следобедна закуска, отколкото питателна храна. Може би това е продиктувано от любовта към лова. По-голям процент от мъжете заявяват, че предпочитат свинското, по-малък процент от тях похапват пилешко, а за дамите важи пропорционално обратното. Рибата не е сред най-предпочитаните и за двата пола.

Определено Козирозите не са от най-тревопасните. За повечето представители на силния пол, салатата е нещо, без което може или пък се налага, като разядка за питие. За голям процент от дамите, тя дори може да замести основно ястие.

Тестените изделия, определено са изкушения за зодията. Баници, тутманици, домашен хляб, мекици са особено апетитни и предпочитани. Козирозите са експериментатори и често са склонни да смесват различни вкусове и да правят необичайни комбинации с храната. Водени от принципа „Всичко или нищо”, те могат да отворят хладилника и да използват всичко, което видят, за да сътворят едно ястие. Така например могат да приготвят баница със сливи, йовка с шоколад и други странни на пръв поглед, нетипични хранителни двойки.

Въпреки страстта им към кулинарията, определено обичат вкусно приготвена храна. А ето и 5-те топ ястия, олицетворяващи зодия Козирог:
Свинско с праз
Суджук на скара
Пържени кюфтенца
Мусака
Пълнени чушки с кайма и ориз
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook