Изследвания за поддържане на либидото доведоха до поучителни, макар и не нови изводи.

Така например мъжът се възбужда от външния вид, а жените изпитват влечение към мъжете, които красиво разкриват своята любов. Жените обичат думите и докосванията, а мъжете визуалните картинки. Жената се настройва за секс, а при мъжа либидото може да пламне най-неочаквано. Жените искат красиви ухажвания, а мъжете не могат да разберат какво се изисква от тях. Затова е важно да се говори и честно да се разкриват усещанията и желанията. Тогава ще възникне хармонията и с либидото всичко ще бъде наред.

Освен това според друго проучване колкото по-често една двойка води сексуален живот, толкова по-рядко ще се отказва от него.
И обратно – двойките, които правят секс веднъж седмично или месечно, по-често са готови да се откажат от секса и да го заменят с някакво друго занимание или увлечение.

Компания производител на презервативи попита група хора какво биха избрали между шопинга и секса. Половината от анкетираните предпочели „либидото“ на шопинга.

Изследователи установили още, че хормоните на любовта в човешкия мозък се възпроизвеждат в продължение на 18-30 месеца. За такъв период човек може да се запознае, да се ожени или омъжи, да роди дете. И след това влечението към интимност може да изчезне. Затова влечението трябва да се поддържа и развива, най-вече като се търсят допирни точки с либидото на отсрещния пол./Днес+
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook