Виното е много стара напитка с дълга и интересна история. През зимата се засилва консумацията на червената разновидност. То е вкусно, полезно и подходящо за консумация с повод и без повод. Ще ви отнеме години да се запознаете със сложността на този еликсир, но все пак foodpanda ви представя няколко забавни факти, благодарение, на които ще станете още по- големи вино-ценители.
1. Пиенето на червено вино подобрява семейния и интимен живот- Хората, които пият по една чаша червено вино дневно, имат по-щастлив семеен живот.
2. Най-големите любители на червено вино са китайците. Това се дължи на факта, че те вярват в лечебните свойства на напитката.
3. Цветът на виното, може да ви подскаже от кой регион е. Колкото по-тъмен е нюансът, от толкова по-топъл климат идва.
4. Най-ранните източници за винопроизводство датират от периода на неолита 8500-4000 г. пр.н.е..Римляните са тези, които го правят популярни.
5. Червеното вино помага за поддържане на перфектна форма. Калориите в него се метаболизират по различен начин от калориите набавени чрез мазнини, въглехидрати и протеини.
6. Каберне Совиньон е от средно до плътно вино, което се консумира с телешко или агнешко месо.
7. Мерлото е най-предпочитаният вид червено вено за Коледните празници. Консумира се с птиче меса.
8. Пино Ноар- Съчетава се добре с меки сирена и леки кремообразни десерти
9. Санджиновезе- Най-доброто червено вино за паста и пица.
10. Винаги съхранявайте бутилките червено вино на тъмно и хладно място, в легнало положение, за да не изсъхне и окисли корковата тапа.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook