Има забавления, които са запазени само за големите, но пижаменото парти не е сред тях.
Това е една много свежа и забавна идея за организиране на малка група от деца, които ще се забавляват сами или в компанията на възрастни.

Ако сте решили с вашето дете да организирате подобно веселие, добре е да се съобразите с няколко правила за хубаво изкарване:
Въведете правила – уточнете с детето ви колко гости може да покани и кои да са те. За разлика от един рожден ден, на пижамено парти трудно може да съберете повече от пет деца.
Дрескод задължителен – нека всички поканени да си носят детски пижами, ако партито е смесено, родителите също трябва да са по пижами.
Пригответе забавления – хубаво е да има планирани игри и филм, които да е подходящ за възрастта на децата. Включването на бой с възглавници е нещо като добра традиция за пижамените партита. Ревю на детски пижами или костюми, танци и песни/караоке също могат да допринесат за един чудесен спомен.
Подходящото меню – задължително е да има любими лакомства за хапване. Ако успеете да намерите добър баланс между харесвани и здравословни храни, то вие сте нацелили златната среда. Тук също може да се говори за традиционни неща като: пица, сандвичи, пуканки, солети, ядки, сладкиши.

196 detska pizhama dalag rakav shtampa

Подгответе спалнята – преценете добре какъв капацитет за малки гости имате и колко точно деца може да настаните с преспиване у вас. Трябва да сте наясно с това предварително. Добре е малчуганите да са в една стая, но за целта може да се наложи слагането на допълнителни или надуваеми легла.
Закуската е важна – тук има много възможности, които се харесват на децата. Не трябва да се пропуска, че след като са хапнали вечерта и са спали след игрите, гостите все пак трябва и да закусват преди да си тръгнат.
Пратете покани – направете заедно с вашето дете покани за специалното събиране. Сега поставяте основите на гостоприемството и е хубаво да възпитате един добър домакин в лицето на отрочето си.
Бъдете подготвени – някое от децата може да си забрави пижамата или да се залее с нещо. Имайте поне две резервни детски пижами за различни екстремни случаи.

Организирането на пижамено парти или друго подобно събиране може да ви се струва като излишен ангажимент и наглеждане на още няколко деца. То крие в себе си допълнителен бонус за родители. Ако този род събирания станат традиция или поне родителите на поканените деца върнат жеста по веднъж, тогава вие получавате няколко свободни вечери в които вашето дете се забавлява, а вие имате време за себе си. Всичко е въпрос на една изгодна за всички възрастни уговорка.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook