Даян Шаер споделя: „Това е роман, който започва в Сирия и приключва в България. Читателите ще преминат през целия този път заедно с героите и ще усетят всичко, което изпитва човекът, който преживява ужаса на войната. Това е книга за хората, които се превръщат в бежанци и отиват в друга държава.“

Главната героиня в романа „Има ли места в Рая“ е младо момиче, което се казва Сарая. Тя е щастливо омъжена в Сирия, докато не започва войната, която преобръща живота й. Тази, която погубва близките й и поставя на изпитание силата на човешкия дух над всички мъки и страдания.

За причината, която я е подтикнала да напише „Има ли места в Рая?“, Даян допълни: „Това, което се случва в Сирия, както и това, че семейството на баща ми е там, ме накара да напиша този роман“.

Огромна подкрепа на откриването на книгата, изрази и невероятният български автор Радослав Гизгинджиев, редактор на романа. Именно той е един от първите хора, които повярваха в силната история и таланта на младата писателка.
Актьорът Филип Аврамов и неговата съпруга Милена Аврамова се превъплътиха в ролите на главните герои от книгата – Сарая и Салем. Те прочетоха откъс от романа „Има ли места в Рая?“ и пожелаха на авторката Даян Шаер много успехи.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook