Ако сте над 25 години и все още не сте омъжена, а имате сериозен приятел, то със сигурност някой някъде ви е задавал въпроса кога ще помислите за брак. А ако сте над 30 и продължавате да сте „мома“, то сигурно е, че въпросът ви се задава доста често. Ето няколко забавни отговора, които предлагаме да пробвате, за да затворите устата на досадниците.

1 . Отговорете с контра въпрос
Ако досадницата също не е омъжена, без значение дали има приятел или не я попитайте, тя кога смята да го направи. Влезте в подробности около нейната сватба и със сигурност тя ще се откаже да се върне на първата тема в разговора ви.

2 . Използвайте статистика
Няколко данни за браковете и разводите ще ви помогнат. Например факт е, че у нас всеки втори брак завършва с развод до 10 години (по данни на НСИ), тогава какъв е смисълът да се бракувате? Може да говорете още за високите разходи по сватбата. Обяснете точно колко дълго сте решили да се готвите за нея и как инфлацията може да наложи да промените датата… Посочете и разходите за развод и как всъщност искате от рано да сте готови и за този вариант… Повярвайте, досадниците, ще съжаляват, че са отворили темата.

3 . Преди да се роди бебето
Ако сте бременна изберете друг начин, но ако не сте, то спокойно може да се погъбаркате с тази тема. Кажете, че мислите за сватба възможно най-скоро, защото сте бременна и не искате да изглеждате на сватбата си като каца. Новината около бебето, така ще шашне любопитните, че дори и след като им признаете след 5 мин, че не сте бременна, няма да се сетят да се върнат към първия въпрос.

4 . Кога ще имате бебе?
Омъжените жени са ужасни. Особено ако скоро са се омъжили, то като ви видят не пропускат да се направят на интересни и да попитат, кога ще го направите и вие. За да не стигнете въобще до този въпрос, задайте вие логичния за тяхното положение въпрос, а именно „Кога ще имате бебе?“. Не е много тактично, но като че ли те са?! Тръгне ли разговорът в бебешката посока, можете да си отдъхнете, няма да се сетят повече за вас.

5 . Следващата седмица!
Отговаряйки по този начин се опитайте да изглеждате много сериозни. Известно време те ще се чудят дали се майтапите или е истина и не сте ги поканили. Каквото и да стане след това, не забравяйте да се забавлявате. Досадниците лесно могат да бъдат напъхани в миша дупка.

Какъвто и начин да изберете, опитайте да не сте груби. Да, досадни са и любопитни, но това са си човешки черти. Излезте с творчески , забавни отговори и ще видите, че след време дори ще ви е забавно да им гледате реакциите, а те рано или късно ще престанат!
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com