Дъщеря й Ирина Малеева идва от Щатите за премиерата  

Книга, написана от легендарната актриса Ирина Тасева, излиза на 26 март на книжния пазар.

В „Сбогом любов“ са събрани най-интересните й преживявания от театъра с едни от най-големите имена на родния театър сред които Йордан Матев, Апостол Карамитев, Мила Попова, Олга Кирчева, Спас Джонев, Андрей Чапразов, Георги Георгиев -Гец, Виолета Бахчеванова, Васко Стойчев и още много други.

Книгата излиза от печат чрез пловдивското издателство „Жанет 45“ с редактор Атанас Свиленов. Това е втората книга на Ирина Тасева след „Така блестят звездите“.

Голямата акриса си отиде от този свят през 1990 г., но зрителите завинаги ще я запомнят с „Ромео и Жулиета“, където си партнираха с Апостол Карамитев, „Коварство и любов“, „Дон Карлос“, „Дивата патица“, „Мадам Сан Жен“, „И най-мъдрият си е малко прост“ и др.

От 20-ата си година до пенсионирането си Ирина Тасева остана вярна на Народен театър „Иван Вазов“, където „Сбогом любов“ ще бъде представена на 26 март от дъщерята на актрисата – Ирина Малеева, която живее в Лос Анджелис, и редактора на творбата Атанас Свиленов.

Дъщерята на Тасева върви по нейния път, но тя от дете живее извън България. С красота и талант Ирина Малеева първо стана звезда в италианското кино, а после и в американското. В момента тя живее в Бевърли Хилс и работи върху новия си музикален албум „Илюзии“.

Една от големите й изяви напоследък беше участието й в реклама с един от най-популярните тв-водещи в САЩ- Конан Обраян. Ирина Малеева е сред избраниците на съдбата – тя имаше щастието да партнира на Орсън Уелс във филма „Венецианският търговец“.
„Един почитател на мама – проф. Килимов каза най-точното за нея: „Тя просто ставаше образа, който играеше, и публиката й вярваше“, казва Ирина Малеева, която след броени дни пристига в България за премиерата на „Сбогом любов“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook