Нови идеи как да бъдете здрави по време не бременност

Учени от изследователски център за хранене на домашни любимци WALTHAM® в университета Ливърпул наскоро направиха откритие, че бременните жени, които притежават куче са физически по-активни от останалите.

На лице е нарастващо безпокойство сред медицинските специалистите във връзка с рисковете за здравето от прекомерно увеличаване на теглото по време на бременност. Предишно изследване показва, че натрупването на прекомерно тегло по време на бременността, може да увеличи рискът при редица здравословни усложнения и дори да бъде причина за затлъстяване и при детето.

Физическата активност по време на бременност е важна част от борбата с прекомерното наддаване на тегло. По време на изследването, специалистите са открили че чрез бързо ходене, бременните жени, които имат кучета увеличават с приблизително 50% възможността да постигнат препоръчваните 30 минути активност на ден. Заедно със здравословен начин на хранене, разхождането на куче може да оформи една ефективна стратегия за справяне с теглото и поддържане на добро здраве по време на бременността.

„Правенето на упражнения по време на бременност може да бъде доста трудно. Има все повече доказателства, че упражнения като разходка с кучето могат да доведат до повишаване на мотивацията и ефективността. А разходката с куче е и забавна дейност с нисък риск, която може да подобри здравето както на майката, така и на детето,” коментира Д-р Сандра МакКюн, мениджър на изследователската програма в центъра WALTHAM®.

Въпркеи това, изследователите откриват, че част от бременните жени, участвали в проучването и които имат кучета, не се ангажират с редовни упражнения. ”Това повдига важни въпроси за това как да насърчим разходките с кучето и да се уверим, че и любимците и собствениците имат полза от тази повишена активност,” добавя Д-р МакКюн.

Изследването е проведено в партньорство с Университета в Ливърпул (Великобритания), Университета в Бристол (Великобритания ) и Университета в Южна Каролина (САЩ) и използва база данни от изследването за деца и родители Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC ). То е спонсорирано от WALTHAM® – изследователския център, който подкрепя марки на Mars Petcare като PEDIGREE®, NUTRO® и ROYAL CANIN – и формира част от един по-голям изследователски орган, който се занимва с изследване на ползите от притежание на домашен любимец за човека и здравето на животните.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook