Вече сте в очакване на новия член на вашето семейство. На ред с другите вълнения голяма част от нас изгарят от любопитство да разберат, какъв ще бъде пола на нашата рожба. Естествено това не е най – важното, но има хиляди семейства, които още преди да заченат рожбата си мечтаят за пола и. Правни са хиляди изследвания и проучвания в тази област.

Според едно от тях се смята, че има зависимост между това в кой момент от овулацията на жената е заченато детето. Оказва се, че при опити за зачеване преди да настъпи овулацията на жената в над 60% от случаите са децата се оказват момичета. Както всички знаем „мъжките” сперматозоиди са по – подвижни и по – активни от „женските” и естествено загиват по – бързо от тях. Това ще рече, че когато настъпи овулацията на жената в нея са останали повече „женски ” сперматозоиди и шанса да се получи момиче става много по – голям. В което има логика, но не и сто процентова гаранция.

Някога пък нашите баби почти без грешка са го определяли и то само с един поглед на бременната жена. И според тях сте бременна с момче или момиче ако:

1. Носите плода ниско и коремчето ви е остро ще имате момче. Казват, че мъжете са по – независими и за това е така, стоят по – далече от сърцето.

2. Бебето е по активно, движи се почти постоянно, рита силно и показва, че е истински мъж.

3. Бременната предпочита повече солени и кисели храни, отколкото сладки, който пък подсказват, че бебето е момиче.

4. Когато завържете брачната си халка с конец и я поднесете над корема на родилката и тя започне да се клати напред и назад се вярва, че е момче. Ако пък се завърти в кръг – момиче.

5. Ако краката ви са студени и не сте имали сутрешно гадене през първото тримесечие от бременността си, то ще ви се роди момче.

6. Момиче ще имате, ако сърдечната честота на плода е повече от 140 удъра в минута.

7. Когато урината ви е почти бяла, се е смятало, че бебето е момче.

Според други поверия се вярва, че позата при правене на секс е от значение и положението на тялото след това.

Ако искате момче, то: жената трябва да остане в хоризонтално положение след секс, тъй като това дава възможност на „мъжките” сперматозоиди да достигнат по – бързо яйцеклетката; правете любов изправени или в кучешката поза; съсредоточете се върху мъжкото удоволствие по време на акта.

Ако искате момиче правете го в мисионерската поза или жената да е отгоре, като се съсредоточете върху женското удоволствие.

Други пък казват, че ако детето е заченато на не пълна луна, то на бял свят ще се появи момче, а на пълнолуние момиче.

И накрая нека си го кажем направо, има хиляди поверия и вярвания относно това какъв ще е пола на вашето бебе, в някои от тях има доза истина, в други пък не. Някой от тях имат медицинско обяснение и ни се струват логични, други не. Оставяме вие да прецените на какво да вярвате на ехографа на гинеколога ви или да бабините приказки.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg