В много азиатски страни оризът е основен продукт на националната кухня. От ориза се правят много хранителни продукти като оризово нишесте, оризово масло и оризово вино.

Оризовата диета традиционно се използва в много страни по света като идеално средство за отслабване. Оризът се използва и в козметиката.

Благодарение на специални процедури, които азиатските жени правят, кожата им става прекрасна и е като порцеланова на вид. За начало направете пилинг с помощта на ориз.

Така ще премахнете мъртвите клетки от кожата си. Смелете ориза на фин прах и го смесете с малко мед и овесени ядки, които също сте смлели предварително.
Оризова терапия за красива кожа

С помощта на парна баня навлажнете лицето, шията и деколтето си. Нанесете оризово-овесения ексфолиант и търкайте с груба ръкавица.

Оризовият пилинг ще ви помогне да се отървете от мъртвия слой клетки, различни мазни натрупвания и замърсявания на порите. Той регулира дейността на мастните жлези и подобрява кръвоснабдяването на кожните клетки.

За тялото се препоръчват оризови обвивания. За тази цел ви е необходима пудра от ориз или оризово нишесте. Нанесете го върху проблемните участъци, завийте се с нещо топло и останете така половин час.

Нишестето и оризовата пудра поемат и извличат излишните течности от тъканите, а освен това омекотяват кожата и възстановяват защитната й бариера.

Оризовите процедури са особено ефективни, ако ги допълвате с антицелулитен масаж и контрастен душ. Такива манипулации повишават еластичността на кожата.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg