Пъпките са най-омразни за тийнейджърите. Но не само те, всеки периодично се изправя лице в лице с този проблем. Има обаче редица лесни и приложими в домашни условия продукти, които помагат срещу пъпките на лицето.

1. Кора от портокал – смачкайте добре кората на един портокал, а след това прибавете вода, но само толкова колкото да получите консистенция, подобна на каша. С нея намажете лицето си, оставете я да действа 15 – 20 минути и след това изплакнете с хладка вода.

2. Витамините – пъпките реагират добре на допълнително количество ниацин и витамин А. Препоръчително е ежедневно да се приема витамин Е, който ще направи чудеса с кожата ви. Не забравяйте и цинка, който също въздейства благоприятно върху кожата на лицето.

3. Чесън – със скилидка чесън можете да разтъркате местата, където имате пъпки, за да почистите лицето си. Яжте и по три скилидки на ден в продължение на около месец и резултатът ще е очевиден. Чесънът пречиства кръвта, а това е именно тайната на чистата кожа.

4. Лимон – сокът от лимон се използва като поставите капчици от него върху пъпките. Лимоновият сок ще намали интензивността и размера им. Дерматолозите отчитат, че лимонът е най-добрият домашен лек срещу пъпки.

5. Краставица – настържете една краставица и получената каша наложете на шията, лицето и очите си. Така ще се отървете и от черните точки, а и от пъпките. Цялата процедура ще ви отнеме не повече от 15-20 минути.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg