Отдавна банята не е място, на което единствено да се грижим за личната си хигиена. Много хора я използват като място за почивка.

Усещането да се топнеш във ваната с пяна и ароматни соли след тежък работен ден, е предпочитано за много хора по света.

Обстановката в банята трябва да е такава, че да предразполага към пълната релаксация. Как се постига това? Да започнем не само от качествената, но и красива санитарна техника.

Ако се затруднявате да изберете цветовата гама на банята си, ето нашите съвети: ако банята е много малка, трябва да се използват светли и леки цветове, ако искате да направите интериора по уютен, комбинирайте различни цветове върху стените. Лимоновия, розовия, светло зеления, червения ще намалят размера на помещението, ще му придадат истински уют.

У нас повечето бани в апартаментите не могат да се похвалят с нормални размери, затова дизайнът на банята е много труден процес. При създаването на оригинален дизайн най-вече доминиращ фактор е цветът. Не забравяйте, че правилно избраните цветове могат визуално да увеличат помещението.

В България дълги години битуваше мнение, че белият цвят е идеален за банята. Не така смятат по света. Защото белите стени напомнят за стерилна операционна.

Затова защо не заложите на наситени и ободряващи цветове. Много професионални дизайнери препоръчват игра с контрастите, като се комбинират топли и студени цветове.

За малки бани добро решение е ъглова душ кабина, която ще внесе максимум удобство и полза. Този душ може да се отдели от останалия обем на стаята само с плъзгаща врата или лека преграда.

Керамичните плочка са много здрави, огнеупорни, хигиенични и лесни за почистване. Ако плочките се залепят диагонално, площта на помещението се увеличава визуално.

Таванът? Той трябва да е влагоустойчив. Можете да изберете и окачен или опънат таван. В случай, че сте избрали опънат таван, трябва да използвате крушки с мощност не повече от 30 вата. В противен случай можете да го повредите.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg