Първият роман в света, продаван в аптеките, е вече факт! Той носи оригиналното заглавие „Празнолуние” и е дело на Ивайло Гогов – един от най-изявените представители на младото поколение талантливи български автори.

След като през миналата година писателят „хвърли ръкавицата” на българските бизнесмени със своя роман „Тийм билдинг”, сега е дошъл за вас – да ви изкуши, разсмее, разплаче, ослаби, оздрави, заинтригува, разкритикува, разпалува. И всичко това – единствено и само срещу вашите усмивки!

„Празнолуние” е първото художествено литературно произведение, което е създадено с цел да бъде хранителна добавка за душата и затова като основен акцент в неговата дистрибуция е предвидена аптечната мрежа. Романът се продава ексклузивно в търговските обекти на водеща верига аптеки.

Верните почитатели на Ивайло Гогов ще останат приятно изненадани от стопроцентовия обрат в стила на автора и историята, която ни поднася. Той експериментира безжалостно с думите и формата на речта, като поставя началото на нов литературен стил – на границата между романа и сценария. Ако имате камера под ръка, след прочитането на книгата, веднага може да започнете да снимате.

Първи отзиви за романа
Авторът (Ивайло Гогов): Каквото е имал да каже, го е казал в книгата. А и много е премълчал. Всъщност, оставил го е между редовете.

Рецензентът (Бойко Христов): „Литературен гъдел чак до брадичката. Безжалостна игра на думи и понятия. Щедър език, оригинален подход към сюжета, смях през сълзи, двусмислени диалози, уникални описания, очарователни обрати. Един роман за стари приятелства, опропастени надежди, изгубена любов, пропиляно време, бели кахъри и душевна чернилка. Написан съвременно и в нашенски бит. Пивко и откровено комично четиво за тъжни и самотни сърца. Ако животът може да се опише само с дванайсет думи, това е.”

Фармацевтът (Георги Калинов, управител на верига аптеки): „В моите аптеки много често влизат хора, които идват да си купят лекарства за тялото без да осъзнават всъщност, че не тялото, а душата им има нужда от лечение. Никой досега не е успял да оздрави душата с лекарства. Това може да се постигне единствено чрез порядъчни дози смях. Радвам се, че ръководената от мен верига аптеки е единствената аптечна мрежа в света, която предлага хранителна добавка за душата. „Празнолуние” е балсам за душата от първата до последната страница”.

Вдъхновението (Фани Ичева): „Ако този човек беше фотограф, снимките му щяха да преливат от цветове, контрасти, светлосенки и полумрак. В добрия смисъл.”

Почитателката (Мария Аврамова): „Откакто прочетох романа, ходя като ударена с мокър парцал. Никога не съм вярвала, че някой ще напише книга специално за моя живот. Не, че ежедневието ми е толкова специално. Но си е мое и не бих го сменила за никое друго. Освен за това в романа.”

Търсете в аптеките. Продава се без рецепта, преди употреба прочетете листовката!
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook