Отдавна известен факт е, че сексът не е само приятно удоволствие, но се явява и жизнено важна необходимост, ако искате да се радвате на добро здраве.

Както за самия секс, така и за ползите от него може да се пише и говори много. Не случайно това е толкова често дискутирана тема. Не пропускат да отделят внимание на нея и учените. Последните проведени анализи и резултатите от тях показват, че мъжете които поне веднъж седмично имат интимен контакт, увеличават своя шанс да преминат 80-годишният жизнен праг с 50%.

Но това не е всичко. Освен изброените по-горе предимства, редовните занимания със секс намаляват с 50% риска от инсулт, с 40% – от диабет и с 30% – от сърдечни пристъпи.

Естествено, ползите от секса не са само за силната половина от човечеството. Жените също не трябва да се лишават от удоволствието на ласките.

Интимните отношения и при двата пола водят до засилване на имунитета, в резултат на повишаване нивото на имуноглуболин в организма.

Редовният сексуален живот укрепва сърдечно-съдовата система. Физическата активност по време на ласки гори не малко калории, като същевременно движенията поддържат във форма и мускулите на таза.

А биохимичните процеси, които протичат в организма по време на интимна близост, водят до понижаване нивото на кортизон в кръвта – хормонът, който се отделя по време на стрес. По този начин човек по-лесно преодолява напрежението и бързо излиза от стресовите ситуации.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu