Състоянието на нашето тяло в сегашния момент е отражение на мислите, чувствата и емоциите ни. Ако страдате от проблеми с наднорменото тегло, то не се опитвайте да намерите вълшебното хапче, което може кардинално да промени тази сложна ситуация. Целият проблем е в самите вас. Вгледайте се в душата си. Именно там лежи причината за вашия проблем.
Не си струва да насилвате себе си и своето тяло.

Не го изтощавайте с всевъзможни диети и постоянен глад. Несъмнено, по този начин ще постигнете някакъв резултат, но за кратко време. Ако не съумеете кардинално да промените отношението към самите себе ни, то смятайте, че всички средства, похарчени за диетични продукти са просто хвърлени напразно.

Основната психологическа причина, предизвикваща напълняване се явява страха и необходимостта от защита. Много често, пълните хора се чувстват уязвими и незащитени. А мазнината има защитна, отбранителна функция.
Пълните хора са много чувствителни, но тъй като не могат да се справят с чувствата и емоциите си, то натрупванията символично помагат да притъпят неприятните преживявания. Всичко това се случва на подсъзнателно ниво. Понякога човек не забелязва, как се отнася към самия себе си.

Без да взема под внимание факта, че и отношението към самия себе си се явява едва ли не най-важния фактор в осъществяването на здравословен начин на живот.

Какво представлява пълнотата
Пълнотата е едно от проявленията на недоволството и ненавистта към самия себе си. Не си заслужава да се ругаете и критикувате, защото в отговор на вашите осъдителни мнения за външния вид, тялото ви ще започне да реагира на вашите чувства.

Голямата част от хората с наднормено тегло обединяват и още едно качество – това е нелюбовта към себе си.
Ако действително сте решили да отслабвате, то вашата основна задача е да изградите положително мнение за себе си. Длъжни сте да се научите да се обичате. Защото всеки човек е красив по своему. Всичко зависи само от вас самите. Трябва да се опрете на вътрешната си сила, а не на „вълшебните“ лекарства. Всичко е във ваши ръце.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com