Еко-кампанията Office1PhoneBack успя да събере над 4,9 тона стари и непотребни мобилни апарати за 4 месеца. От събраните устройства до този момент, след рециклиране се добиват над 300 кг. ценни метали от рода на злато, сребро и мед, които могат да се ползват отново за направата на нови модели.

Инициативата Office1PhoneBack е създадена с цел събиране и рециклиране на мобилни апарати, като по този начин се предотвратява попадането им сред битови отпадъци и разлагането на вредни за околната среда и човека химически елементи, каквито се съдържат например в батериите. Рециклирането им предпазва природата от замърсяване с тежки метали и спестява средства, тъй като пластмасата и металите в тях могат да бъдат използвани за направата на нови батерии. Батериите са едни от най-скъпите източници на енергия. Тяхното производство изисква както много ценни ресурси – злато, сребро, платина, така и живак, кадмий, олово, цинк, никел, които захвърлени сред битови отпадъци са вредни за околната среда и човека. Смесите от метал и пластмаса, които се използват за направата и на самите мобилни устройства, са само част от веществата с период на полуразпад, в пъти надвишаващ човешкия живот.

„Преди 4 месеца започнахме кампанията Office1PhoneBack и обявихме, че основната ни цел е да стимулираме екологично мислене и поведение. Още от самото начало на инициативата резултатите надхвърлиха очакванията ни, а всеки, който се включи в програмата, доказа, че зелената идея и грижата за околната среда не са просто думи. Така, с помощта на самите потребители на мобилни услуги, само от декември миналата година до сега събрахме близо 35 000 апарати за рециклиране и спестихме на природата около 5 тона вредни отпадъци“, коментира Елка Каменова.

Стартиралата едва през декември миналата година кампания Office1PhoneBack набира скорост и популярност сред потребители и партньори, които споделят философията на магазина за екологична политика и социално отговорни практики. В рамките на инициативата всеки посетител на веригата в страната може да върне стария си апарат и да получи в замяна ваучер за закупуване на стоки от продуктовия асортимент в магазинната мрежа.

Фирмата непрекъснато увеличава и обогатява своите корпоративни проекти, свързани с екологичната политика на компанията. Търговската мрежа предлага специална еко линия, която включва широк набор продукти за офиса и дома. Стабилна е тенденцията все по-голяма част от клиентите да търсят именно тези продукти.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook