Искате да имате красива и млада кожа? Но не ви се дават астрономически суми за козметика и процедури.

Е, ако сте хвърлили поглед на статията ни за лицевата гимнастика, то със сигурност вече сте една крачка пред останалите жадни за красота читателки.

Ето и няколко кратки съвета, които да допълнят упражненията за младо лице:

– Избягвайте преработените храни и захарта. При смилането на преработените въглехидрати, като бял ориз и паста от бяло брашно, произведените захарните молекули може след време да се прилепят към колагена на кожата. Колагенът поддържа кожата опъната и свежа, но когато се смеси с повече захар, кожата придобива бръчки и лош тен.

– Яжте повече протеини. Приемането два пъти на ден на нетлъсти протеини (риба, пиле, яйца и други леки меса) помага за възстановяването на клетките и здравето на кожата.

– Внимавайте със солта. Прекалената употреба на сол е вредна. Тя може да причини задържане на вода и подпухнала кожа. За възрастните хора е препоръчително дневната доза да не превишава 6 грама.

– Пийте вода. 8 чаши вода на ден поддържат кожата свежа и гладка.

– Яжте разнообразни яркооцветени плодове и зеленчуци. Богати на антиоксиданти и витамини са горските плодове, морковите, чушките и зелените зеленчуци. Те поддържат доброто състояние на кожата.

Не забравяйте и да почиствате кожата си от мъртвите клетки!
Кожата има свойството да изхвърля мъртвите клетки, но за съжаление с напредването на възрастта този процес се забавя.

За възстановяване на свежия, розов младежи тен и стягане на кожата преди да се намажете с крем изтривайте лицето и врата на сухо с кръгообразни движения със специална гъба или кърпа от по-груб плат.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: health.bg