За лятото е обичайна високата активност навън, разходките в парка, тичането, но през есента и зимата студа ни затваря за доста време и това не се отразява добре на фигурата ни. Съществуват много различни видове фитнес, които помага да съхраним тонуса си и да поддържаме стройността си. Всеки може да подбере този, който му допада най-много или в зависимост от индивидуалната си физическа подготовка.

Степ аеробика
Това е истинска фитнес класика. Любителите на степа са много, защото да се тренира е лесно – необходимо е единствено да стъпвате върху специална платформа под звуците на ритмична музика. Съвременните фитнес и тренировъчни зали предлагат различни нива на степ, съобразени с физическото състояние и подготовка на посетителите.
При занимания със степ се развива долната част на тялото, като се започне от хълбоците, бедрата, като се завършва с подбедриците.

Джъмп фит
Това е хубав начин да си припомним детството и да подскачаме с въже в ръка. Въпреки очевидната лекота на изпълнението, с джъмп фит може да се изгорят до 400 калории за час, така че това е интензивно кардио натоварване.

Зумба
Вид фитнес, основан на движенията на латино танците, завоювал сърцата на много хора. Зумбата е отличен начин да потанцувате, като изразходвате и енергия.
Предлагат се няколко нива на занятия. Зумбата е вариант за тези, които не желаят да се се занимават със скучни спортни програми, защото това е действително приятна тренировка, носеща плодове.

Шведска гимнастика
Шведската гимнастика предполага различни видове натоварвания, включващи разтягане, силови и кардио упражнения. Този вид фитнес е много популярен в Европа. Изгарят се по около 400 калории на час и преминава в много весела и разтоварваща атмосфера.

Боди комбат
Този вид фитнес е подходящ за любителите на бойните изкуства. Той включва движения от кунг фу, таекуон-до, кикбокс и тай чи. Всичко това се прави без съперник. Боди комбат развива координацията и укрепва мускулите на цялото тяло.

Бодипъмп
Бодипъмпът обединява аеробиката със силовите упражнения. В ръцете си държите тежести, пред себе си имате платформа, на която трябва да стъпвате като при степа, като извършвате и свивания на ръцете. Един час такава тренировка сваля 600 калории. Бодипъмпът е чудесен начин да поддържате формата си блестяща.

Стречинг
Разтягането помага на тялото да стане по-гъвкаво и грациозно, да се оформят добре мускулите и да се отпуснете. Стречингът е подходящ за тези, които не искат да се занимават активно с изморителни спортове, като предпочитат бавните, но не по-малко ефективни упражнения.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com