Сочните и плътни устни винаги са на мода. Ето няколко съвета как да направим устните си неустоими.

1. Овлажняване. Ако искате устните ви да са меки и сочни, добрият овлажнител е неизбежен козметичен аксесоар. Можете да използвате обикновен балсам или по-течни овлажнители. Изборът е ваш. Каквото и да изберете се уверете, че винаги ще ви е под ръка.

2. Ексфолиране. То в важно дори и за нежността на устните. Ексфолирайте много внимателно. Добре почистените устни са по-гладки и меки, защото по тях няма мъртва кожа. За супер полирани устни ексфолирайте веднъж седмично. За целта смесете кафява захар със зехтин и бъркайте докато не се получи хомогенна смес. След което нежно масажирайте устните със сместа. Измийте и готово!

3. Защита. Също както останалата кожа, устните се нуждаят от защита от слънцето. Уверете се, че в топлите дни имате специален слънцезащитен мехлем.

4. Хидратация. Има много начини, чрез които външно можете да хидратирате устата си. Все пак най-евтиният и в същото време ефективен начин да хидратирате кожата е от вътре навън. Ето защо – пийте вода! Препоръчително е да изпивате минимум 8-10 чаши вода на ден – това би имало благоприятен ефект върху организма, кожата и устните ви.

5. Изсветляване и избелване. Белите зъби създават илюзия за по-сочни и плътни устни. Винаги е добре, когато зъбите ви се белеят. В домашни условия можете да опитате изсветляване с готварска сода. Сложете малко количество от нея върху предварително намокрена четка за зъби и полирайте внимателно.

6. Промяна на навиците. Ако по навик често облизвате устните си – спрете! Ензимите, съдържащи се в слюнката, разрушават и без това изключително тънкия горен слой на устните, като ги прави сухи и напукани.

7. Смях и любов. Колкото и да ни се иска – не можем да спрем процеса на стареенето. Смеха и любовта обаче винаги ще ни придават свеж младежки вид на тялото и лицето ви.

А към дамите, които имат плътни и секси устни, съветът е да не използват прекалено много гланц, или по-добре изобщо да не използват. Някои професионални гримьори твърдят, че течните червила върху по-обемните устни не им придават по-добър вид, а напротив.

Дамите, които нямат сочни устни, често се изкушават да постигнат търсения ефект, слагайки тъмни червила. Това не е най-доброто решение. Тъмните цветове правят дупето да изглежда по-малко. Същото важи и за устните. Ето защо подберете светли нюанси, за да уголемите и подчертаете устните, и разбира се, не забравяйте гланца.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg