Момичетата са по-склонни да говорят за първия си сексуален опит с бащите си, отколкото с майките. Подобни изненадващи резултати излязоха от проучване на американски Център за сексуално здраве.

Специалистите от Ню Йорк са включили 250 момичета между 19 и 21 години в своите проучвания. 70 процента от дамите признават, че биха искали да се допитат до татковците си относно сексуалните си проблеми. В същото време едва 20 процента са се осмелили да задават подобни въпроси на главата на семейството.

“Младите дами още се подчиняват на закостенелите разбирания, че момичетата трябва да говорят с мама за първия си сексуален опит. Участничките в експеримента признаха, че се интересуват от мъжкото мнение. Те смятат бащиния опит за безценен. Само един баща може да обясни на дъщеря си как да се държи с гаджето си на първа среща. В същото време дъщерята няма смелост да попита и така се стига до порочен кръг. Все пак в съвременното общество подрастващите все по-малко се притесняват да питат за важните теми от тяхното полово и интелектуално съзряване”, категорични са авторите на изследването.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com