Сигурно вече сте си казвали, че ще бъдете щастливи едва когато откриете мечтаната работа или срещнете идеалния партньор. Едва ли обаче сте се замисляли, че за да ви се случат всички желани неща първо е необходимо, да се отворите емоционално за тях и да бъдете щастлива.

Важното в случая е да сте наясно каква точно е вашата дефиниция за щастие, по този начин ще знаете към какво се стремите във всички сфери на живота.

Никой друг не може да ви направи щастлива, освен вие самата. Веднъж осъзнали, че щастието съществува вътре във вас, ще започнете да изпитвате повече положителни емоции.

Ако обаче смятате, че щастието се намира някъде отвъд, ще настроите съществуването си така, сякаш животът ви е подчинен на вечно напрежение и търсене на щастието, което е възприето като награда, а не като присъщо усещане на човека.

Ето пет интересни начина, чрез които можем да подсилим положителните усещания още сега:

1. Започнете играта „10 %“. За да осъществите успешно тази игра трябва психически и емоционално да се настроите, че днес ще бъдете с 10 процента по-отворена към живота. Ето и някои предположения:

-По-отворена: „Днес ще бъда с 10 % по-добра във възприемането на помощта, любовта и подкрепата на другите“.

-По-автентична: „Днес ще бъда 10 % по-истинска.“

-По-примирена със себе си: „Днес ще бъда с 10 % по-приемаща себе си, и другите в живота ми.“

2. Направете „безценния списък“. Замислете за всички неща в живота ви, които не струват никакви пари и за които сте благодарна, като например смехът, приятелството, добрината, звездите в небето…Признателността ще ви направи щастливи, защото няма начин да благодарите за нещо, без да изпитате радостни емоции. Благодарността често се възприема за краткия път към щастието.

3. Живейте в настоящето. Нищо не отнема повече енергия от напрегнатото мислене за миналото или бъдещето. Да не сте адекватни на това какво се случва сега е основа причина за нещастието и чувството на неудовлетвореност. Вашата най-страхотна възможност за щастие е била, е и винаги ще бъде СЕГА.

4. Прекарвайте повече време с тези, които обичате. Повечето от нас вече се виждат по-рядко с любимите хора от колкото преди. За да изпитате повече щастие планирайте времето си така, че отделите внимание и енергия на най-важните ви взаимоотношения.

5. Свържете се с природата. Докосването до природата по своеобразен начин пресъздава възвръщането към естествената ни същност. Природата е чиста енергия. Тя не е емоция, а симфония. Да лежим в тревата, слушайки птичките или гледайки към небето може да ви се струва клиширано, но всъщност благодарение на тези действия, вие ще можете да се свържете с нещо по-голямо от вашето его. Това ще ви позволи да общувате пълноценно със сърцето и с присъщата ви радост.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg