Срещайки и влюбвайки се в нашата половинка, сме склонни да си представяме пожизнен рай на земята. Моментното щастие ни пречи да се замислим за живота след две, три или десет години.

Влюбването е състояние, подобно на наркотично опиянение, но времето минава и страстите утихват, а заинтересоваността един от друг с времето може съвсем да изчезне.

Искаме да сме единствени за любимия, но по различни причини тази идилия може да се разруши. Всяка любов е индивидуална, но при всички може да настъпи момент, в който един от партньорите има нужда от разнообразие, което води до появата на нов партньор в отношенията.

По силата на половите различия при мъжете и жените, те могат да си изневерят по различен начин. За мъжете е немислима мисълта, че жената може да им изневери физически, по-спокойно приемат платонически увлечения на половинката си.

Жените държат повече на чувствата и затова, когато се появи любовница, те искат да знаят дали невярната им половинка е влюбена. Това предизвиква крах на чувствата и на семейството.

За физическата изневяра могат да приемат, че мъжът си е потърсил нещо странично, защото вероятно усещат, че нещо му липсва в сексуалния живот, а явно те не му го предлагат.

Изневярата е винаги огромно душевно разтърсване и травма. Тя предизвиква липса на доверие. Не е лесно да се прости такава измяна на партньора, а и дали трябва да се прощава?

Първо трябва да установим в какво се корени проблемът, често изневярата е само симптом на по-сериозни проблеми в отношенията. Трябва да установим сериозността на причините, за да се опитаме да спасим брака.

Не се чувствайте виновни за изневярата на партньора. Помнете, че за проблем са нужни двама. Опитайте да поговорите и да си изясните какво ще направите, за да промените отношенията си.

Много често изневярата и прошката променят изцяло отношенията между партньорите. Всичко, което се е налагало да търпите преди и сте мълчали, взаимните обиди, всичко вече е излязло наяве и вече не ви гложди. Изневярата може да послужи като катализатор за откровение между вас.

Така че има и положителни страни, ако решите да простите изневярата. Но за да простите, трябва да знаете някои тънкости. Задължително изчакайте да се успокоят емоциите – под влияние на бушуващите чувства може да вземете грешно решение.

Когато вече сте в състояние да говорите с партньора, не казвайте нищо излишно. Обсъдете само това, което ще изясни причината за изневярата и какво може да се направи по проблема. Няма смисъл да обсъждате подробностите около изневярата.

Обсъдете как да се възвърне доверието във вашата връзка. Трябва да положите много усилия, защото никога няма да забравите за изневярата, а трябва да избягвате в конфликтна ситуация да припомняте тази случка.

Колкото по-рядко споменавате тази случка, толкова по-бързо сянката й ще спре да затъмнява отношенията ви. Подгответе се за възстановяване на сексуалните отношения.

Мъжът трябва да е особено търпелив и да подходи с много нежност, защото ще мине време, докато жената се съгласи дори на целувка. В моменти на интимност тя известно време ще си представя, какво е правил той с другата жена. Търпението, самоконтролът и времето ще ви помогнат да се отърсите от този неприятен момент в отношенията ви.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg