Танцуваме, за да повишим настроението си, танцуваме, за да премахнем умората, танцуваме, за да изразим с движения своите чувства.

Това казват инструкторите по танци и приканват желаещите да не пропускат и да се запишат.

На тези занятия ще преодолеете природната стеснителност и ще се научите да владеете собственото си тяло – движенията ви ще станат плавни, талията ще изтънее, а осанката ви ще се подобри. И основното докато танцувате, това ще ви помогне да отслабнете. Защото тангото това е енергичен танц.

Преди да предизвикаме дясното полукълбо на мозъка ви, нека изясним какво съдържа определението „хоби“. Точно три думи – увлечение, носещо удоволствие. То може да ви разори или точно обратното да ви направи неизмеримо богати.

Подводен лов, сърфинг, скачане с парашут, скоростни гонки с еноти, превключване на телевизионните канали в легнало положение на мекия диван… списъкът е безкраен. Необходимо е просто да подберете, каквото ви е присърце.

Двама партньори и една музикална страст
Никой не знае точно как се появява на бял свят този танц и къде точно. Основава се на митове и легенди. Но така даже е по-вълнуващо. Ето какво е не просто препоръчително, а даже необходимо да се знае за тангото:

Танц за неравнодушните към живота, любов и ненавист на едно място, поезия за реалността, изкуство да се изразяваш без думи, безмълвна страст, контролируем вулкан, блясъкът на очите в тъмнината, полъх на подтиснати надежди, тъга в прегръдките на щастието …

Милиони асоциации, хиляди определения, огромна армия от влюбени и всичко това под властта на тангото.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com