Тези упражнения привеждат в баланс и тялото, и душата, а и основното, отнемат само 15 минути на ден

Упражнение 1
Застанете прави и разтворете ръце на нивото на раменете. Започнете да се въртите в кръг около оста си, докато не усетите леко главозамайване. Посоката на въртене – по часовниковата стрелка.
В началото ще усетите това след 10-тото завъртане. Затова в първите дни започнете с 3-4 завъртания и постепенно увеличавайте броя им.

Упражнение 2
Веднага след първото упражнение пристъпете към второто: не е необходима почивка.
Легнете по гръб, най-добре на постелка за йога. Това е важно, защото повърхността е твърда, но не студена. Отпуснете ръце до тялото и притиснете дланите към пода, леко придвижете главата към тялото. След това вдигнете крака вертикално нагоре. Не повдигайте таза от пода. Отново и тук започнете постепенно с 3-4 докато с времето увеличавате, като оптималния брой накрая е 21.

Упражнение 3
Сега преминаваме към третото упражнение от тибетската гимнастика. То също е добре да се изпълнява върху постелка за йога. Застанете на колене, поставете ги на ширината на таза. Ръцете до китките трябва да лежат под хълбоците.
Наклонете главата напред, като наведете главата към гърдите. После наведете главата назад, изправете гръдния кой и изпънете гръбнака, като опирате ръцете на бедрата. Върнете се в изходно положение с прибрана към гърдите брадичка. И повторете всичко отначало.

Упражнение 4
За изпълнението на това тибетско упражнение, седнете на постелката и изпънете крака. Стъпалата са трябва да са на ширината на раменете. Изправете гръбнака, положете длани с отпуснати пръсти на пода отстрани на хълбоците. Пръстите трябва да бъдат насочени напред.
Отпуснете глава надолу, като приберете брадичката съм гърдите. После после наведете главата, колкото можете по-назад. Повдигнете туловището напред и нагоре до хоризонтално положение. Накрая бедрата и туловището трябва да се намират на една хоризонтална плоскост, а колената и ръцете – разположени вертикално.
В това положение останете няколко секунди за напрягането на всички мускули. А после отпуснете и заемете изходна позиция с пробрана към гърдите брадичка.

Упражнение 5
Изходното положение в това упражнение е упорно лежане. Опрете се на длани и възглавничките на краката. Коленете и таза не бива да докосват пода. Китките са насочени напред, пръстите са сгънати. Разстоянието между дланите е не повече от ширината на раменете. Разстоянието между стъпалата трябва да е същото.
Наклонете главата максимално назад. После минете в положение, при което тялото напомня остър ъгъл, с върха нагоре. Приберете брадичката към гърдите. Старайте се да задържите краката изправени, а ръцете и туловището на една линия. Върнете се в упорно лежане.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: kozmetikata.com