С напредването на годинките в биографията ни, освен че помъдряваме, започва и да ни личи. След 30-годишна възраст като че ли фините бръчици около устата и очите се появяват с всяка изминала минута. Това ни побърква и ни кара да се замислим дали нямаме нужда от пластична намеса, като например инжекция с ботокс за изглаждане на досадните бръчици. Преди да вземете това важно решение обаче, не бързайте, а пробвайте да решите проблема с малко природни средства.

Домашната маска от банан действа ефективно на кожата ни, като я подмладява, изглажда и прави мека. Веществата, които се съдържат в банана, действат освежаващо на кожата и изглаждат бръчиците, като това го прави наш съюзник в битката за млада и красива кожа.

Начин на приготвяне:

Взимате средно голям банан, обелвате го и хубаво го намачквате с вилица. Може да използвате и пасатор за целта. Стане ли на каша, сместа е готова за нанасяне. Нанесете я на лицето и врата и останете така минимум 10 минути, за най-добър ефект – 20. След това измийте маската от лицето си със студена вода.

Честота на употреба: за сигурен ефект, прилагайте маската 1 път седмично.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: az-jenata.com