Три различни начина и три различни съставки, които ще направят кожата ви сияйна през зимните месеци:

1. Лед. Смразяващото кубче вода е старо козметично средство, извстно още от времената на мадам Помпадур. За да придобиете чист и свеж вид, натрийте кожата на лицето с една- две бучки лед от хладилната камера вечер преди лягане. Зачервяването на кожата означава, че е настъпило добро оросяване с кръв. На сутринта с удоволствие ще забележите, че някои от по-дребните петънца и пъпчици са изчезнали. Ако ефектът ви удовлетворява, повторете манипулацията още няколко пъти. Не прекалявайте с количеството лед, защото можете да се простудите. При натриването на кожата с леденото кубче не натискайте много, защото целта е да се засегне само горният слой кожата.

2. Лимон. Пресният сок от месестата част на лимона пък изчиства кожата от петна и подобрява тургура (съдържанието на вода в тъканите). Намажете лицето и ръцете с няколко капки лимонов сок. Повтаряйте процедурата след ежедневния си душ. Внезапно появилата се пъпка върху лицето може да бъде премахната като за един ден се преустанови приемането на мазнини и въглехидрати. Избягвайте храни като шоколад, захар, сладкиши, тлъсто месо, мазнини. Изпийте за деня общо 1 чаша лимонов сок на интервали от 2-3 часа. Ако пък сте предразположени към образуването на болезнени пъпки по лицето (т.н. кървеници), също ще е добре да избягвате шоколада и мазнините. Допълнителното движение също изчиства кожата.

3. Краставица. Ако пък ноктите ви се чупят лесно и по кожата на лицето се появяват леки петна, опитайте да си помогнете със сок от краставици. Пригответе го със сокоизтисквачка и пийте по една чаша дневно в продължение на една седмица. Мажете и лицето си всеки ден със същия сок от краставица.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg