Да, знаем, че това е сериозен и много индивидуален въпрос.Един иска (или си мисли, че иска) кола, втори си мечтае за къща, трети смята, че любовта на живота му ще го направи щастлив. Оказва се обаче, че има фактори, които влияят на общото усещане за удовлетворение.

Късата памет. Да, именно късата памет. Не ви ли омръзна да си спомняте проблеми и обиди от преди двадесет години? И всъщност те наистина ли са от преди двадесет години или се случват сега, след като са в състояние да ви разтроят? Пуснете миналото да си отиде и щастието ще влезе на негово място.

Честността. Всички знаем колко лошо е да се лъже, но явно да се казва истината има и други предимства, като изключим моралното удовлетворение. Дори, когато казването на истината е против вашия интерес, след момента на изричането й в мозъка ви се задействат зони, които ви карат да се чувствате спокойни и радостни.

Приятелствата. Проучванията сочат, че екстровертите живеят по-дълго от интровертите и се чувстват по-щастливи от тях. Едва ли сте изненадани, че добрият социален живот е безкрайно важен.

Духовността. Изследване показва, че хората, които обръщат внимание на религиозните и духовни практики са по-позитивни и радостни, защото притежават повече спокойствие и надежда.

Планиране. „Когато хората си правят планове, Господ се смее.“ Да, но очевидно позитивните мисли за бъдещето, зареждат с чувство за радост и настоящето, за това не се отказвайте от тях.

Умения. Несъмнено най-щастливи са хората, притежаващи умение, което ги зарежда със страст и са превърнали това умение в своя професия. Ако сте един от тези хора и въпреки това мрънкате, огледайте и оценете какво имате.

Чувство на самоконтрол. Има хиляди хора, които нямат контрол върху живота си, защото се намират в зависимост от определени институции. Вие, от друга страна, разполагате със свободната си воля, за това ето ви един повод да се чувствате добре.

Чувство за уникалност. Да, винаги ще има хора, които ще бъдат по-напред от вас в това или онова. Спрете да се сравнявате с другите и изградете свое собствено чувство за успех. Така ще развиете своята уникалност и ще разберете, че наистина сте незаменими.

Себеуважение. Звучи като клише, но е изключително важно да се одобрявате и да уважавате личността, която в момента сте. Ако нямате солидна основа, върху какво ще градите бъдещето развитие? Освен това запомнете, че най-трудно човек отговаря на собствените си стандарти, няма да е зле да започнете от там.

Способност да се изненадвате.Наистина ли си мислите, че сте видели всичко? Нима? Ето ви новина: нищо не се повтаря, за това всичко заслужава искреното ви внимание. Защо децата са толкова щастливи? Защото откриват всичко за пръв път, за тях светът е една голяма изненада. И вие можете да сте такива, стига да го поискате.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu