Тъжната истина е, че повечето мъже се страхуват да заговорят красавицата на партито. Това си е страх, останал още от невръстните пубертетски години. А и у нас се развива един такъв синдром на мислене, който веднага класифицира по-атрактивните дами като златотърсачки, което ги прави още по-недостъпни – все пак не сме държава от милионери. Господа, не мислите ли, че е време да се отървете от клишираните си представи и да потърсите разумни начини как да получите това, което искате?

Спрете да се страхувате от отхвърляне. Бъдете реалисти – нито тя, нито вие сте деца. Шансовете красивата жена да избухне в истеричен смях и да ви посочи с пръст са практически нулеви. На всеки му е приятно да бъде заобиколен с внимание и тя не прави изключение. Ако се осмелите да я заговорите, ще видите, че реакцията й ще бъде по-скоро позитивна.

Телефонният номер. Не го искайте. Трябва да признаете, че човек трябва да е изключително глупав, за да си даде номера на непознат. Ако момичето, което харесвате има малко мозък, няма да ви го даде. Съвет: поискайте е-мейла или фейсбук профила й. Тя ще е много по-склонна да даде такива координати, а от там нататък комуникацията ще се осъществи лесно.

Бързо и сръчно. Първо – ако ще искате мейл, фейсбук, скайп, номер или каквото и да е, следва да сте предвидили къде да ги запишете. Ако се случи така, че трябва да ги търсите, тя може да промени мнението си. Второ – не правете грешката, след като веднъж сте го получили да казвате точно кога и какво ще й пишете или (не дай си Боже!) демонстративно да го сложите в сакото си и да намигнете. Не сте в трети клас.

Правилната реакция. Все пак тя може да каже – „Съжалявам, но не си давам координатите просто така.“ Бъдете подготвени а) да не изглеждате прекалено разочаровани б) да не се откажете и в) да кажете някоя смешка, която да избегне неудобната ситуация. Такава може да бъде : “ Няма страшно, обещавам да ти задръстя стената още на петата минута…“ или нещо такова. Най-лошото, което може да направите е да я приемете обвинителна позиция – толкова бързо ще ви отреже, че свят ще ви се завие.

Хайде стига с това приятелско отношение! Трябва да сте наясно, че ако подходите към момиче само от „най-добри намерения“ и просто искате да „изразите положително отношение“, няма да имате голям шанс да я видите без дрехи. Тя ще ви сложи в категорията “ приятен, става за приятел“ и там ще си останете во веки. Ако искате да сваляте една жена – дайте й да разбере, че искате точно това от нея.

Без много въпроси. Може би сте прочели някъде, че момичетата обичат вниманието. Да, така е, но това не означава, че след пет минути познанство трябва да я зяпате влюбено и да й зададете един тон въпроса за личния и професионалния й живот. Поставете си за цел да получите номера й и се ограничете с това постижение.

А сега се махайте. Най-сериозно: дим да ви няма. Кажете : „Благодаря ти, трябва да се връщам при приятелите си.“ и се омитайте възможно най-бързо. Тук не става въпрос да го играете мистериозен, а за чиста проба практично мислене. Колкото по-дълго стоите при нея, толкова е по-голяма опасността да изтърсите някоя глупост и да развалите доброто впечатление. Поздравете за постигнатия успех и оставете останалото за другия път.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu