И така новата година дойде, а заедно с нея и неприятната реалност с качените няколко килограма. Ако сте от онези едни на милион, които са успели да се въздържат по време на празници, значи тази статия не е за вас. Но, ако сте наясно, че сте прекалили, това не е причина да унивате. Положението винаги подлежи на спасение.

Лошото при коледните и новогодишни празници е, че многото ядене вкъщи, човек го очакват всякакви изкушения навън. Знаете какво имаме предвид – след като сте си хапнали порядъчно на Бъдни вечер, на Коледа по обяд ще посетите едни роднини, а вечерта сте я запазили за близки приятели. При всички случаи ви очаква трапеза.

Да не говорим за Нова Година, когато някои семейства традиционно празнуват по два- три дена. Нещата се усложняват още повече от засилената консумация на алкохол. Ако не знаете – концентратът е пръв приятел с наднорменото тегло, защото първо е много калоричен, второ има дехидратиращо действие и трето води до допълнително разяждане. Да сте чували за „алкохолният глад“?

След като ви наплашихме дойде време и да ви успокоим. Няма нужда да взимате драстични мерки, всъщност това е най-глупавото, което можете да направите. Ще ви бъде много трудно след цялото това бохемстване да започнете да спазвате режим. Най-вероятно няма да успеете и само ще си развалите самооценката. Като за начало не се теглете – няма нужда от още едно потвърждение, че сте качили нещо отгоре.

Както стана ясно – не започвайте диета, а се върнете към нормалния си начин на хранене. Заложете на приема на повече вода. Да, знаем, че през зимата не е толкова обичайно, но повярвайте – ще даде резултат. Известно време се въздържайте от алкохол – последното нещо, от което се нуждае организмът ви са още токсини. Вкарайте в графика си малко физически упражнения, в интернет е пълно с различни видео наръчници по пилатес, йога и така нататък.

Но най-вече – въздържайте се да говорите за коледното напълняване. Няма нищо по-досадно от група хора, които дружно мрънкат за качените килограми. Запазете хубавите спомени от празниците и се фокусирайте върху ежедневните си си задължения. Ако не прекалявате с хапването, няма да ви отнеме много време и пак ще влезете в старите си дънки.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu