Вманиачаването по интернет порното може да бъде опасно за мъжете. За това алармират специалистите от Центъра за сексуално здраве в Индиана. Според тях прекаленото взиране в секс филмите води до забавяне на някои мозъчни функции.

„Мъжете притежават животински инстинкти да преследват женската. Мозъкът също изпраща сигнали, които подтикват мъжа да се представи по възможно най-добрия начин пред представители на противоположния пол. Прекаленото взиране в компютъра сякаш затъпява тези функции на мозъка. Мъжът започва да възприема света по съвсем различен начин. Той смята, че сексът е нещо лесно и достъпно и може да си го вземе само ако протегне ръка.

Реалността е много по-различна. Имаме пациенти, които страдат от депресия, защото не могат да получат секс, въпреки че не са положили никакви усилия“, заявява един от авторите на изследването.

Специалистите отдавна предупреждават, че порно филмите изкривяват представите на мъже и на жени за природните закони, които ни подтикват да търсим интимна близост с противоположния пол.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com