Бременността е вълнуващ момент в живота на всяка жена, но това не е причина да се откаже от любимата аромотерапия. Тишината и спокойствието са нужни на бъдещата майка и бебето. Аромотерапията помага за уединение и успокоение.

Естествено, не трябва да прекалявате с ароматни масла, за да се грижите за себе си. Не забравяйте, че обичайната доза трябва да бъде намалена наполовина.
Не се използват в чист вид, по-добре е да са разредени. Качеството на маслата трябва да бъде най-доброто предлагано на пазара.

Има списък на етерични масла, които не могат да бъдат използвани по време на бременност.
В него са включени тези от индийско орехче, кедрово дърво, розмарин, пачули, хвойна, босилек, маточина, копър, мащерка, канела и карамфил.

Много полезни и необходими са маслата от евкалипт, розово дърво, лайка, лимон, лавандула, портокал, чаено дърво и сандалово дърво. В много внимателни дози могат да се използват масла от здравец и бор.

Да не забравяме, че етеричните масла могат да се ползват и за козметични цели. Те ще ви помогнат да се справите с косопада, който е неизбежен при рязка промяна на хормоналните нива и с образуването на стрии. При масажите съществува риск за бебето и майката и трябва да се търсят услугите на специалист.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook