Всеки може да помогне на човешко същество, изпаднало в беда. Понастоящем 170 милиона майки и техните бебета 40 страни в развиващия се свят се нуждаят от помощта и състраданието ни. Те са изложени на риск от заболяване от тетанус, защото живеят в области, изолирани от достъпа дори до най-елементарните медицински грижи.

Затова Pampers® и UNICEF за трети пореден път дават старт на съвместната им кампания „1 опаковка = 1 ваксина”. Тя дава на родителите възможност да помогнат на други родители, без значение от разстоянието, което ги дели.

Досега дружеството, UNICEF и майките, участвали в кампанията, спасиха 100 милиона жени и техните новородени деца по света. Още 170 милиона се нуждаят от помощ и фирмата вярва, че и те могат да бъдат спасени с подкрепата на майки като тях.

Как можеш да помогнеш? За всяка закупена през януари и февруари опаковка пелени , маркирана със специалното лого на кампанията, компанията дарява стойността на една ваксина против тетанус на UNICEF. Малка стъпка, която води до голяма промяна, защото 1=1, една опаковка е равна на една животоспасяваща ваксина. Да спасиш човешки живот няма цена.
През 2011 дружеството и UNICEF призовават за трети пореден път българските майки за подкрепа. Приблизително 1,2 милиона ваксини бяха събрани през последните две години с тяхна помощ.

Основна цел на фирмата е да се грижи за подобряването на грижите за децата по света, не само в страните, засегнати от тетанус, а и у нас. Като част от кампанията “1 опаковка = 1 ваксина”, фирмата ще дари родилно оборудване на болници в четири града в България. Целта на дарението е да се осигури безопасна и комфортна среда, в която новородените да прекарат своите първи дни. Болниците ще бъдат избрани с помощта на обикновените майки, които ще имат възможността да гласуват за градовете, в които желаят да се направи дарението.
Всяка майка може да даде своя глас от началото на януари на Facebook страницата на кампанията “Светът на мама” и по този начин да участва в избирането на градовете, които ще получат ново оборудване.

“Благодарение на българските майки, Pampers® и UNICEF ще осигурят животоспасяващи ваксини за майките и бебетата от развиващите се страни. Радваме се, че успяваме да продължим и даренията за болници в страната в духа на най-добрите традиции. Всяко бебе трябва да започне своя живот щастливо и защитено”, каза представител на компанията.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook