Получавала съм различни подаръци за Коледа, но мечтата ми е всички хора на празниците да бъдат щастливи, да бъдат с близките си, да имат хубава коледна трапеза.

С наближаването на Коледа, всички украсяваме елхите, децата помагат на родителите си, а най-послушните получават най-хубавия подарък от добрия старец.

Ние можем да помогнем на някои нещастни хора да бъдат като нас.

Уви, съвременният човек е обсебен предимно от себе си. Изолира се от другите, превърнал се е в егоцентрик, който вижда случващото се наоколо, но не реагира.

Ами ако ние сме на мястото на тези хора, които нямат щастието да украсят коледна елха, да приготвят трапеза или да чакат с любопитство подаръка си от Дядо Коледа тази година? Със сигурност никой няма да е щастлив.

Казано е, че на Коледа стават чудеса. Нима българите не могат да направят чудо? Нима сърцата ни са от лед? Нима нямаме съвест? Нима сме такива егоисти, които никога няма да помислят за другите?

Със сигурност можем да бъдем по-добри, по-милосърдни, по-благородни. Надявам се някой ден да се превърнем в такива.

Някой ден ще разберете това, което твърдя. Всеки един човек може да попадне в лоша ситуация, но когато има подкрепата на своите приятели, той се чувства щастлив и ще знае, че има някой, който се интересува от него.

Същото е и с бедните, болните, които имат нужда от разбиране, от подкрепа и от обич. Точно по Коледа те трябва да разберат, че не са сами, че има хора, които мислят за тях.

Затова поне на Коледа трябва да бъдем по-добри, по-милосърдни, по-благородни.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: az-jenata.com