Не се изискват огромни усилия, за да поддържаме ума и тялото си в добро здраве. Трябва да се спазват няколко съвсем прости правила, които станат ли начин на живот, ни гарантират дълги години крепко здраве, за радост на близките и любимите ни хора.

1. Хранете се здравословно и балансирано. Това правило не изключва месото, алкохола или сладкото, но в техните нормални граници. Нищо прекалено от тези продукти няма да доведе до положителен резултат. Препоръчително е да се ядат поне 2-3 плода дневно и зеленчуци задължително. Един или два пъти седмично консумация на риба пък ви гарантира свеж ум и памет.

2. Движение. Не случайно тази дума се чува най-често от устата на лекарите. Физическата активност е здраве, тонус и младост за тялото ви.

3. Не пушете. Отдавна не е модерно да се пуши, в никоя страна в Европейския съюз (освен в България) не е разрешено пушенето на публични места. Така че, ако продължавате да пушите като комин, не само, че вредите на здравето си, но сте и демоде. Категорично.

4. Проверявайте редовно холестерола, кръвната си захар и кръвно налягане. Това са едни от най-важните показатели на жизненото ни състояние и здравния ни статус.

5. Сексът е здраве! Правете секс редовно, без задръжки и скрупули заради възраст или външен вид. Сексът изгаря калории, тонизира и действа на организма подмладяващо.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: az-jenata.com