Много от нас смятат, че живеят природосъобразен начин на живот, че нищо не застрашава здравето ви. Желанието им да живеят в чистота обаче често граничи с риска за здравето.

В това са убедени учени от Университета на Калифорния в Бъркли, след като провели мащабно изследване на съдържимото във флаконите, бурканите, хигиенните продукти и т.н.

Точно те се срещат толкова често в нашите кухни и бани. Няма спор, че бе тях поддържането на добрата хигиена в тези помещение, е немислима.

Внимание! Това, което се е смята за спасение от мръсотията и микробите, в действителност често е бомба със закъснител, алармират специалисти.

Съдържащите се вредни химически компоненти в средствата за миене на съдовете, почистване на различните повърхности и освежаване на въздуха не действат моментално, а се натрупват с годините.

Много от препаратите са признати за токсични замърсители на въздуха. Те идеално се справят със задачата да почистват, но при взаимодействие с озона образуват съединения, чиято токсичност превишава всички допустими норми.

Освежавайки въздуха в малко помещение с аерозолен пулверизатор, количеството на вдишвания формалдехид може да се увеличи с до 25%, измерили преди време учени.

Когато пък почиствате до блясък банята, вдишвате 3 пъти повече етиленгликол, отколкото е разрешено по екологичните стандарти.

Ето защо при почистване ползвайте домакински ръкавици, след което проветрете помещението, съветват американските учени.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg