Дискусията дали хората по природа са моногамни или не сигурно ще продължи, докато човешкия род го има на тази земя. Факт е, обаче, че почти всеки се чувства предаден, когато му изневерят и ревнивците държат по-големия дял в населението.

Когато се случи така, че единият от двамата партньори потърси интимната компания на трети, най-често хората си го обясняват с клишето „Сигурно нещо му/й е липсвало, за да изневери.“ Това не винаги е така. Причините, поради които човек може да кривне от правия път са най-разнообразни.

1. Желанието да си желан…е сигурно, най-мощното желание. Има хора, които непрекъснато имат нужда от доказателства, че противоположния пол е привлечен от тях и те много рядко са моногамни.

2. Добрата възможност. Сложете си ръка на сърцето и кажете честно – ако знаехте, че няма абсолютно никакъв шанс да ви хванат, няма ли да изневерите? Не е задължително да имате проблеми във връзката си. Помните ли как, като бяхте малки, се измъквахте вечер за купон и се връщахте рано сутрин, без никой да разбере къде сте били? Е, същото е.

3. Физика. Да, има хора, които не могат да се въздържат на чисто физическо ниво. Те, обикновено, имат стабилна връзка и успяват да изневерят, така че да не ги усетят. Най-често забежките им не продължават повече от една-две срещи.

4. Кръшкачи… са такива люде, които по принцип не считат изневярата за вид предателство.Те не се чувстват удовлетворени от обвързване само с един човек, имат нужда от разнообразие и не изпитват вина от това.

5. Вратичката. Така наричаме паралелна връзка, която се поддържа, в случай, че официалната такава не потръгне. Най-често жените имат такива отношения, а някои дами успяват да държат повече от няколко отворени вратички.

6. Несъзнателно желание да се саботира връзката. Понякога не можем да си признаем сами на себе си, че нещата просто не вървят. И „изведнъж“ правим някоя глупост, която слага край на всичко и ни спестява откритието, че любовта отдавна си е отишла.

7. Обичам двама души. Невъзможно, а? Един съвет: никога не казвайте никога. Само защото на обществено ниво сме приели, че бракът е институция за двама, не значи, че сърцето е длъжно да се съобразява с тези правила.

8. Почивка. Да – от време на време той и тя просто искат да си вземат почивка един от друг. Не са спрели да се обичат, но всеки има нужда от малко време сам. Най-често партньорите не могат да си признаят за тази необходимост и като естествена реакция се стига до изневяра.

9. Отмъщение. Изневярата за отмъщение не винаги цели да възмезди друга изневяра. Понякога става дума за съвсем различни непростени обиди. Много хора изневеряват, за да почувстват, че са отвърнали на някакъв вид удар.

10. Искрата. Връзката ви е щастлива, но срещате някой, с когото, без да искате обменяте искри. Знаете, че това не е любов, а химия, и сте наясно, че няма да продължи за дълго, но въпреки това поемате риска. Един съвет: ако не искате излишни драми, уверете се, че човекът срещу вас има същите намерения. За вас може да е само искра, но за него/нея може да е нещо повече.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu