Наричаме я митология, защото се предава от уста на уста като легенда, всички вярват в нея, но никой не я е изпробвал лично. Съществуват хора, които подреждат ежедневното си меню в зависимост от тези храни, такива, които ги считат като допълнение към романтичната вечеря, както и трети, които изобщо не вярват в еротичното действие на храната. Къде се крие истината?

Има и частица достоверност: вярно е, че има определени вещества, които стимулират половата система. Някои действат при жените, други при мъжете. Това се дължи на въздействието върху нивата на хормоните, които са отговорни за сексуалния нагон при хората. Преди за запретнете ръкави и да наденете готварската шапка обаче, следва да имате предвид няколко неща:

1. Повечето от тези храни са набедени за афродизиак, просто защото имат еротична форма. Краставицата например – освен, че е 90% вода, тя очевидно наподобява определен орган…Само дето е зелена и твърде голяма.

2. Някои от храните са придобили статуса на еротичен символ, защото са част от културата на западното общество. Гроздето и ябълките например. Освен че са богати на витамини плодове, те имат и второ значение. Гроздето винаги е било свързвано с удоволствие, което могат да си позволят само най-богатите. То е европейски символ на разхищението и разврата, присъства на всеки уважаващ себе си разгулен пир. Ябълката от своя страна няма нужда от представяне. Тя е първичното изкушение, тя е причината Адам и Ева да осъзнаят, че са голи. Но ако разчитате, че като спретнете една хубава плодова салата сексът ви е в кърпа вързан, съветваме ви да размислите.

3. Хората погрешно смятат, че само защото нещо е вкусно то може да се окаже и възбуждащо. Като шоколадът например. Половинката ви ще оцени ако й подарите шоколад, но не очаквайте да си разкъса дрехите веднага щом изяде.

4. Счита се, че алкохолът и опиатите спомагат за преминаването на психологическите граници между партньорите. Никой не спори – те наистина могат да спомогнат да паднат дрешките и задръжките, но имайте предвид, че от безконтролна употреба може нещо друго също да падне и да не се вдигне.

5. Някои от тези храни са толкова митологични и трудни за намиране, че едва ли сте срещнали някой, който действително ги е пробвал. Кога за последно сте отишли до супера и сте си купили рог от носорог?

Накрая не забравяйте, че най-възбуждащото нещо на света е тялото на собствения ви партньор. Ако двамата сте се докарали до там, че да оставяте някакви храни да събудят химията във връзката ви, то намерете си нова връзка.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: pikantno.eu