Американски учени се опитаха да открият причината за семейните раздори, като проведоха допитване между съпружески двойки.

Оказа се, че мъжете и жените дават различно тълкувание на думата „любов”. За силния пол „любов” означава доверие, възхищение, одобрение, поощрение, признателност и приемане (на какво точно, участниците в анкетата не споменават).

Наследничките на Ева асоциират любовта с проява на загриженост, нежност, разбиране, уважение, преданост и признание.

Семейните скандали се задълбочават и от факта, че съпрузите изключително неохотно се обръщат към професионален психотерапевт и предпочитат сами да разрешават проблемите помежду си. За повечето от тях самият факт, че търсиш помощ от специалист, вече свидетелства за финал на взаимоотношенията и брака.

Американците се опитват предимно сами да се справят със семейните проблеми или споделят и се консултират с най-близките си приятели.

Що се отнася до поводите за семейни скандали, те са стандартен набор: от 2000 анкетирани по-голямата част споменали изневярата, възпитанието на децата, отношенията с роднините и приятелите.

Учените съветват съпрузите при опитите самостоятелно да изгладят разногласията си да поддържат максимално тесен контакт помежду си и спокойно да аргументират своята гледна точка.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: health.bg